Визначаємо по виду

 

Цукерки з якісної глазурі або її ще називають кондитерською глазур'ю, блищать. А матовість говорить про те, що в складі глазурі соя і якісь сторонні жири. І це вже по суті, ні глазур, а кондитерський жир.



За аромату

 

Якісні цукерки повинні приємно пахнути шоколадом і без сторонніх запахів.

 

На смак

 

Коли в цукерках використовують справжній шоколад то на етикетці зазвичай зазначено: покриті кондитерською глазур'ю.
Щоб заощадити багато виробників додають замінник какао-масла з суміші пальмової олії і екзотичних жирів: соняшникової та ріпакової олії низької якості. Структура у них рідка тому вони таять в руках, а якісні цукерки тануть у роті так як какао-масло тане при кімнатній температурі. За смаком виходить схожим на кондитерську глазур, але різниця відчувається в гіршу сторону.

У желейних цукерках, повинен бути правильний загущувач. Шукайте в складі суфле натуральний загущувач агар або пектин. Вони надають цукеркам повітряний і ніжний смак.

 


Уважно читаємо назву цукерок

 

Деякі виробники хитрують з назвами: упаковують цукерки в впізнавану обгортку. І трохи змінюють назву. Добре запам'ятайте правильна назва найвідоміших цукерок (наприклад, «Оленка», «Південна Ніч», Столичні «Мишка на Поляні», «Пташине Молоко», «Білочка»). І нічого зайвого в назві.